art News - ©Photo-News

©photo-news.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρουσίαση Φωτογράφου: Βαγγέλης Ευαγγελίου

©Photo-News
Δημοσιεύθηκε από σε art News · 22 Μάρτιος 2024
Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, 19:30 στο Cinemarian (Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος)

Η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26  παρουσιάζει έναν πολυδιάστατο καλλιτέχνη με αφορμή το πρότζεκτ του Chiography.

Ο ποιητής - φωτογράφος και κινηματογραφιστής, Βαγγέλης Ευαγγελίου, καλεσμένος από το Διάφραγμα 26 έρχεται στο Cinemarian για μία διαδραστική παρουσίαση - ομιλία με τους θεατές. Το κεντρικό θέμα είναι το Chiography, ένα πρότζεκτ με εθνογραφικό χαρακτήρα, για τη δημιουργία του οποίου χρειάστηκε να κατοικήσει μόνιμα 2 χρόνια στη Χίο.

Εκτός από τις φωτογραφίες που έχει επιλέξει να παρουσιάσει, θα παίξουν δεκάλεπτα αποσπάσματα (για πρώτη φορά), από δύο ντοκιμαντέρ που βρίσκονται εν εξελίξει. Το ένα αφορά τον Ψυχιατρικό Ξενώνα Χίου όπου ο Βαγγέλης Ευαγγελίου έζησε μαζί με ανθρώπους που νοσούν από σχιζοφρένεια, για έξι ολόκληρους μήνες και το άλλο από το οροπέδιο του Αίπους όπου βρέθηκε για 16 ημέρες μέσα σε σκηνή, μαζί με βοσκούς, για έρευνα.

Τέλος, ένα δώρο για τους φίλους και φίλες που θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση είναι η προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του κινηματογραφιστή και ανθρωπολόγου Στρατή Βογιατζή, όπου ο Βαγγέλης Ευαγγελίου ήταν διευθυντής φωτογραφίας και αφορά το Ορφανοτροφείο Θηλέων Χίου που άνοιξε το 1931 και έκλεισε το 1982.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Βαγγέλης Ευαγγελίου είναι Πτυχιούχος Κατασκευαστής Χειροποίητου Κοσμήματος. Σπούδασε θέατρο στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Ιάκωβος Καμπανέλλης". Έχει κάνει 10 χρόνια τηλεόραση στην ΕΡΤ και άλλα ιδιωτικά κανάλια. Με το ραδιόφωνο ασχολείται επαγγελματικά από τα 18 του χρόνια. Είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος από το 2015. Αρχές Μαρτίου του 2022 έως και τέλος Αυγούστου έζησε μέσα σε Ψυχιατρικό Ξενώνα, με έξι ανθρώπους που νοσούν από σχιζοφρένεια. Φωτογραφίες του και γραπτά, έχουν γίνει πρωτοσέλιδο σε περιοδικά, εφημερίδες, έχουν υπάρξει μέσα σε ποιητικές συλλογές και θεατρικά προγράμματα κι έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα site ελληνικού και ξένου τύπου. Έχει γράψει 4 βιβλία. Πριν έναν χρόνο, κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική, η ικανοποιητική του συλλογή "μετά το ωμέγα". Αυτόν τον καιρό διδάσκει στη σχολή υποκριτικής του Μιχάλη Συριόπουλου (τΖΕΝεράλε).

facebook: www.facebook.com/evangeliou
instagram: www.instagram.com/chio.graphy
site: www.vangelisevangeliou.gr


Είσοδος ελεύθερη!


Για να εξασφαλίσετε θέση παρακαλούμε να είστε 15 λεπτά πριν την παρουσίαση.
Επίσης μπορείτε να στείλετε το email σας στο akatsikoudis@yahoo.com (γράφοντας στο θέμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) για να ενημερώνεστε για ότι οργανώνουμε!

diafragma26.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια
©copyright design and developer 2007-2024 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο