Πώς η αλλαγή του thumbnail του πρώτου βίντεο στο YouTube αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της πλατφόρμας

©photo-news.gr
©photo-news.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς η αλλαγή του thumbnail του πρώτου βίντεο στο YouTube αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της πλατφόρμας

©Photo-News
Δημοσιεύθηκε από "©Photo - News.gr" σε photo News · Δευτέρα 18 Δεκ 2023
Ναι, καλά διαβάσατε. Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, το εμβληματικό πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube, “Me at the Zoo”, υπέστη μια σημαντική αλλαγή στο thumbnail του. Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το YouTube, αλλά και για την εξέλιξη της πλατφόρμας.

Το “Me at the Zoo” δεν είναι απλώς το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube. Είναι ένα σύμβολο της απλότητας και του πειραματικού χαρακτήρα του πρώιμου περιεχομένου της πλατφόρμας, της εποχής του “Broadcast Yourself”. Αρχικά, το thumbnail ήταν ένα απλό καρέ από το ίδιο το βίντεο και συνόδευε το βίντεο για σχεδόν δύο δεκαετίες. Ήταν ένα οικείο θέαμα για πολλούς που παρακολούθησαν την ανάπτυξη της πλατφόρμας από τα πρώτα της χρόνια.

Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινότητα του YouTube. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τον επίσημο λόγο πίσω από αυτήν την απόφαση, αλλά οι προτάσεις των χρηστών περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο να εκφράζει κριτική για την τρέχουσα κατάσταση του YouTube. Η περιγραφή του βίντεο έχει επίσης αλλάξει, ενισχύοντας αυτήν την ιδέα.

Για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία, ο Karim, ο οποίος είναι ένας Αμερικανός μηχανικός λογισμικού και επιχειρηματίας, συνιδρύθηκε το YouTube με τους Steve Chen και Chad Hurley το 2005. Τον Οκτώβριο του 2006, η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της πλατφόρμας με το ποσό των 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το “Me at the Zoo” έχει σχεδόν 300 εκατομμύρια προβολές και παραμένει ένα κομμάτι της ιστορίας του διαδικτύου, ακόμη και με το νέο του thumbnail. Αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζει την εξέλιξη του YouTube και της δημιουργικής του πορείας.




0
αξιολογήσεις
©copyright design and developer 2007-2024 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο