art News - ©Photo-News

©photo-news.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eργαστήριο Φωτογραφίας για Εφήβους

©Photo-News
Δημοσιεύθηκε από σε art News · 21 Νοέμβριος 2023
Διδάσκουσα: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Διάρκεια: 7 συναντήσεις των 2 ωρών
Περίοδος: 2 Δεκ 2023 – 3 Φεβ 2024
Ημέρα: Σάββατο, 12:00-14:00
Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
Απευθύνεται σε έφηβους 13-17 ετών


Το Εργαστήριο έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση για πειραματισμό με τις δημιουργικές και αφηγηματικές δυνατότητες του φωτογραφικού μέσου.
Σε μια εποχή που η εικόνα είναι ευρέως διαδεδομένη, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να γίνει όχημα εξερεύνησης και δημιουργίας στο γοητευτικό κόσμο της φωτογραφίας.
Διαβάζοντας τη γλώσσα των εικόνων πολύπλευρα, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής και τους κανόνες της οπτικής αφήγησης μέσα από τη γνωριμία με το έργο σημαντικών φωτογράφων, αλλα και μέσα από την πράξη με αφορμή ασκήσεις – εργασίες που ανατίθενται κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι να αναζητήσουν και να αποτυπώσουν οι έφηβοι μέσα από το φωτογραφικό τους φάκο τη δική τους οπτική εκδοχή του κόσμου και τη θέση τους μέσα σε αυτόν.
Η εκπαιδευτική διαδικασία θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί την επικοινωνία στην ομάδα, τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει την έκφραση των ιδεών και των συναισθημάτων.
Η μεθόδευση της διδασκαλίας και η προσέγγιση των θεμάτων προσαρμόζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικίας των εφήβων, αλλά και του κάθε συμμετέχοντα χωριστά.
Ημερομηνίες σεμιναρίου
Το σεμινάριο περιλαμβάνει 7 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 2 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2024 (12:00-14:00), εκτός από τις προκαθορισμένες αργίες της περιόδου των Χριστουγέννων.
Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Χώρος διεξαγωγής

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 & Συγγρού (50 μέτρα από το σταθμό Συγγρού-Φιξ).
Κόστος συμμετοχής
Το συνολικό κόστος συμμετοχής για όλα τα μαθήματα είναι 100€. Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων.
Επιπλέον παροχές
1. Ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του ΕΚΦ, η οποία αριθμεί 5.000 τίτλους βιβλίων.
2. Προτεραιότητα συμμετοχής σε ειδικές δράσεις για εφήβους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο 2024 στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.
Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Tηλ: 210 9211750, 6932235555
Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 11:00-20:00

E-mail: contact@hcp.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια
©copyright design and developer 2007-2024 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο