Statistiche web

Διαγωνισμοί φωτογραφίας - ©Photo-News

"Θυγατρική σελίδα του καναλιού στο Youtube "Wind-up""
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγωνισμοί φωτογραφίας

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ"
Διάρκεια: ως 20 Δεκεμβρίου 2023. Συμμετοχή: δωρεάν!
Ο νέος (12ος) διαγωνισμός φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 δέχεται για το συγκεκριμένο θέμα και ένα κείμενο που να συνοδεύει κάθε φωτογραφία – στα πλαίσια της εννοιολογικής τέχνης αυτή η συνθήκη είναι κάτι συνηθισμένο και συχνά της δίνει νόημα. Επειδή αυτός ο διαγωνισμός κρίνεται ως ιδιαίτερα δύσκολος και μπορούν να γίνουν παρερμηνείες, ακολουθούν στο link επιπλέον πληροφορίες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: 3ο HPS ELITE PHOTO SALON GREECE 2023 -ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!
Συμμετείχαν συνολικά 422 φωτογράφοι από 60 χώρες με 5.635 φωτογραφικά έργα!
Η ΕΦΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το διεθνή διαγωνισμό ψηφιακής φωτογραφίας: 3rd HPS ELITE PHOTO SALON GREECE 2023 που ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 4 κατηγορίες φωτογραφίας: ΜΟΝΟΧΡΩΜΗ, ΕΓΧΡΩΜΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ, ΦΥΣΗΣ.
WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2023: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!
49.957 συμμετοχές από 95 χώρες συγκεντρώθηκαν στη φετινή διοργάνωση!
Οι νικητές του 2023 για το διαγωνισμό Wildlife Photographer of the Year ανακοινώθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Ο Γάλλος υποβρύχιος φωτογράφος και θαλάσσιος βιολόγος Laurent Ballesta βραβεύτηκε ως Wildlife Photographer of the Year 2023 για τη λήψη «The Golden Neethoe» που φιλοξενεί ένα σπάνιο είδος καβουριού, το οποίο έχει επιβιώσει για περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρόνια, αλλά σήμερα κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Διαγωνισμός Φωτογραφίας από το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26
Γωνία Λήψης
Διαγωνισμός Φωτογραφίας από το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26
ΘΕΜΑ: Εννοιολογική Τέχνη
Συμμετοχές ως 20 Δεκεμβρίου 2023
Με στόχους να προβάλουμε τη δουλειά νέων, αλλά και παλιότερων φωτογράφων, να πάρουμε έμπνευση για τη δική μας και να κάνουμε νέους φίλους, διοργανώνουμε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας ανοικτό στον κάθε φωτογράφο. Δωρεάν και χωρίς πολύπλοκους όρους συμμετοχής.
Ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες με διαφορετικό θέμα και έχει αυτοτέλεια (μπορεί κάποιος να συμμετέχει μόνο στο διαγωνισμό που επιθυμεί). Οι διακριθέντες φωτογράφοι εξασφαλίζουν προβολή μέσα από τις διάφορες σελίδες μας. Επίσης μια φορά το χρόνο εκθέτουμε τις φωτογραφίες που έχουν διακριθεί με δικά μας έξοδα.
Η πρώτη μας έκθεση με τις 30 φωτογραφίες που διακρίθηκαν στους πρώτους 6 διαγωνισμούς είναι γεγονός: «Γωνία Λήψης 2022», στη Βραζιλιάνα, 6 – 27 Νοεμβρίου 2022. Πληροφορίες για την έκθεση αυτή εδώ!  Στα εγκαίνια κληρώθηκαν και τα δώρα των χορηγών ανάμεσα στους διακριθέντες φωτογράφους που ήταν εκεί.
Νέος Διαγωνισμός
12o Θέμα: Εννοιολογική Φωτογραφία (η φωτογραφία στα πλαίσια της εννοιολογικής τέχνης).
Διάρκεια: ως 20 Δεκεμβρίου 2023
Συμμετοχή: Δωρεάν
Διοργάνωση: Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26
Υπεύθυνη διοργάνωσης: Έλενα Μάμουνα
Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικούδης
Τρόπος: Οι φωτογράφοι στέλνουν  τις φωτογραφίες τους με το wetransfer στο email elenamamouna@gmail.com .  Από 1 ως 3 σε πλήρη ανάλυση (όχι συμπίεση), χωρίς λογότυπο πάνω τους. Γράφουν στο μήνυμα όνομα, κινητό τηλέφωνο και αν συμφωνούν να ενημερώνονται κάθε μήνα για ότι οργανώνει η ομάδα (πέρα από το διαγωνισμό κι αν δεν είναι ήδη γραμμένοι στην ενημερωτική μας λίστα).
Επίσης ειδικά για αυτό το διαγωνισμό: Το κείμενο που συνοδεύει μια φωτογραφία στα πλαίσια της εννοιολογικής τέχνης είναι κάτι συνηθισμένο και συχνά της δίνει νόημα. Επιτρέπεται οι συμμετέχοντες να στείλουν σε αρχείο Word κείμενα και στην περίπτωση που διακριθούν οι φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα μπουν μαζί τους στην έκθεση. Επίσης μπορούν οι φωτογραφίες να έχουν τίτλο.
Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν θα προβληθούν με το όνομα του φωτογράφου και θα συμπεριληφθούν  στην επόμενη ετήσια έκθεση που θα οργανώσει το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26.
Η κριτική των φωτογραφιών  γίνεται από τριμελής επιτροπή που για το 2023 αποτελείται από τους Στέφανο Χρόνη, Diran Kalaydjian και Ανδρέα Κατσικούδη. Η επιτροπή δεν  γνωρίζει τα ονόματα των φωτογράφων.
Η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 είναι μια ομάδα από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους που έχει δημιουργηθεί από τον Ανδρέα Κατσικούδη. Έχει έδρα την Αθήνα και οι περισσότερες δράσεις της φιλοξενούνται στο Cinemarian.
Για περισσότερες εκδηλώσεις μας:
diafragma26.gr
Επειδή αυτό ο διαγωνισμός κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολος και μπορούν να γίνουν παρερμηνείες δίνουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες:
Εννοιολογική Τέχνη
“Η ιδέα γίνεται μια μηχανή που δημιουργεί τέχνη”. Sol LeWitt
Με ρίζες στο Dada και κυρίως στο υπονομευτικό κι ευφυές έργο του Marcel Duchamp και στα ready -made έργα του κι επιρροή από το Μινιμαλισμό, αλλά και τη γεωμετρική αφαίρεση, η τέχνη τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα δεν φαίνεται να ταιριάζει με τους ορισμούς που είχαμε ως τώρα για αυτήν!
Για χιλιάδες χρόνια, χωρίς να ξεχνούν το περιεχόμενο, αυτό που κοίταζαν οι καλλιτέχνες και το κοινό τους ήταν η μορφή, η αισθητική και ακόμη πιο συγκεκριμένα αυτό που θεωρούσαν στην εποχή τους ως όμορφο. Η τέχνη έπρεπε να δείχνει ομορφιά κι ο καλλιτέχνης όφειλε μέσα από μακροχρόνια σκληρή δουλειά και πολύ ταλέντο να καταφέρει να τελειοποιήσει τις τεχνικές του δεξιότητες ώστε να δημιουργεί έργα απαράμιλλης αισθητικής.
Και σήμερα; Τώρα ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης τέχνης (και μάλιστα αυτό θα δούμε κυρίως στα μουσεία σύγχρονης τέχνης και στις ακριβές γκαλερί) έχει να κάνει μόνο με το περιεχόμενο και σίγουρα όχι με την παραγωγή αισθητικά άρτιων έργων τέχνης.
Αγαπημένα μέσα της εννοιολογικής τέχνης είναι η φωτογραφία και το βίντεο. Σε αυτό το είδος φωτογραφίας δεν είναι απαγορευμένο το κείμενο – πολλές φορές δεν μπορεί να σταθεί χωρίς κείμενο!
Προσοχή: Διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο (ελληνικές και ξένες) μιλούν για Εννοιολογική Φωτογραφία (Conceptual Photography) παρερηνεύοντας τον όρο! Το να κάνεις σκηνοθετημένη φωτογραφία με κάποιο συγκεκριμένο θέμα (κι ίσως σουρεαλιστική διάθεση) δεν είναι κάτι νέο, ούτε θέλει ειδικό όνομα (παρμένο μάλιστα από κάτι άλλο).
Για περισσότερα διαβάστε εδώ! (Βικιπαίδεια)


3ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ DRONE: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!
Ο διαγωνισμός είχε θέμα "Εναέρια Φωτογραφία με χρήση Drone" και διοργανώθηκε από την World UAV Federation (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) με τη συνεργασία του περιοδικού Photonet και της φωτογραφικής κοινότητας Photo Contest!
Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία του ελέγχου όλων των εικόνων που λάβαμε, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των αποστολέων και η εγκυρότητα της συμμετοχής τους. Tην προσεχή Παρασκευή 13/10/23, οι έγκυρες συμμετοχές θα τεθούν υπόψιν της κριτικής μας επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει!

Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή των Παγκόσμιων Βραβείων Sony 2024

O Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την ανεξάρτητη επιμελήτρια και σύμβουλο φωτογραφίας Monica Allende ως τη νέα επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Επαγγελματιών. Ανακοινώθηκε επίσης η κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2024, καθώς και οι ημερομηνίες για την έκθεση που επιστρέφει στο Somerset House στο Λονδίνο από τις 19 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2024. Διανύοντας την 17η χρονιά από την έναρξη του θεσμού, τα Sony World Photography Awards είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο διακεκριμένους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο, αναδεικνύοντας την σύγχρονη φωτογραφία από όλο τον κόσμο. Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι:… Περισσότερα
Mεγάλος διεθνής διαγωνισμός TIPA με τίτλο “PICTURE THIS! CAMERA SHOTS.”

H Παγκόσμια Ένωση του φωτογραφικού τύπου Technical Image Press Association, T.I.P.A. ανήγγειλε τον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό “Picture This! Camera Shots” με αντικείμενο τη διερεύνηση της σχέσης του φωτογράφου με τον εξοπλισμό του, ανοιχτό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Η T.I.P.A. στην οποία ανήκουν και τα περιοδικά των εκδόσεών μας ΦΩΤΟγράφος και Photobusiness αποτελεί οργανισμό εντύπων και ειδικών site που διοργανώνει τα αντίστοιχα έγκριτα παγκόσμια βραβεία imaging με τα πιο διακεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες της χρονιάς. Οι συμμετοχές θα υποβάλλονται μέσω https://site.picter.com/tipa-photo-contest-2023 ως τις 2 Νοεμβρίου 2023 ενώ η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει εντός του Νοεμβρίου.… Περισσότερα
Διαγωνισμός Φωτογραφίας: Φωτογραφίζοντας τον άνεμο στην Ελλάδα
Αυτή την άνοιξη πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή και ταξιδέψτε… λίγο παραπάνω στα βουνά της Ελλάδος! Επισκεφθείτε τα αιολικά πάρκα, εμπνευστείτε, φωτογραφίστε τα και λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας! Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2023, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας. Ποιος μπορεί να συμμετέχει: Οποιοσδήποτε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης φωτογράφος με αγάπη για την αιολική ενέργεια. Προθεσμία υποβολής: Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023 Μαζί με τη φωτογραφική σας μηχανή, ανακαλύψτε μια από τις εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας και μπείτε στο διαγωνισμό μας. Το θέμα της κάθε φωτογραφίας… Περισσότερα
Διεθνής Φωτογραφικός Διαγωνισμός του ΦΩΤΟγράφου

Η προετοιμασία του εγχειρήματος ολοκληρώθηκε και ο πρώτος διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός που διοργανώνει ο ΦΩΤΟγράφος είναι γεγονός. Ανοίγοντας πανιά σε παγκόσμιο κοινό και με φιλοδοξία για ένα άρτιο διαγωνιστικό project το team του περιοδικού εργάστηκε αθόρυβα και παρουσιάζει σε πλήρη μορφή το www.gphotoawards.com
H πρώτη θεματική ενότητα Ασπρόμαυρος Κόσμος με τις επιμέρους κατηγορίες της, αφιερώνεται στην α/μ φωτογραφία, την πρωταρχική εκδοχή καταγραφής εικόνας από τη στιγμή της εφεύρεσής της από τον Daguerre ως τα μέσα του 20ου αιώνα, συνεχίζει και σήμερα να είναι δημοφιλής. Η απήχηση πέρα από υλικό φορέα και τεχνολογικά μέσα, ξέχωρα από το αναλογικό και ψηφιακό, δηλαδή με καθαρά αισθητικά κριτήρια, είναι αυτή που χαρίζει την αξία του και το ρόλο του ασπρόμαυρου.

ΒΡΑΒΕΙΑ
Ένα μεγάλο βραβείο από τον Όμιλο Mitsis Hotel με επταήμερη διαμονή all exlusive σε μεγάλο ξενοδοχείο επιλογής του νικητή και πέντε χρηματικά βραβεία στις επιμέρους κατηγορίες. Επίσης θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι, αναρτήσεις στη virtual gallery, πραγματοποίηση έκθεσης και δημοσιεύσεις στα έντυπα και online media του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Jean-Christophe Béchet καλλιτέχνης φωτογράφος και δημοσιογράφος,
George Schaub δημοσιογράφος, καθηγητής φωτογραφίας και ειδικός στην α/μ αναλογική εκτύπωση,
Emanuele Constanzo δημοσιογράφος και εκδότης φωτ. περιοδικού,
Shrindar Kunte αρχισυντάκτης φωτ. περιοδικού και
Παναγιώτης Καλδής διευθυντής σύνταξης ΦΩΤΟγράφου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Toπίο, Μινιμαλισμός, Πορτραίτο, Γυμνό & φωτογραφία δρόμου.


Ανακοινώθηκαν οι νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού Kodak Moments | «Οι στιγμές σου κερδίζουν» 2023
Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενθουσιασμό ο διαγωνισμός Kodak Moments | “Οι στιγμές σου κερδίζουν” με θέμα τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα. Η ανταπόκριση στον διαγωνισμό μας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και λάβαμε φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα, αποτυπώνοντας τα πολύχρωμα, γιορτινά και χαρούμενα έθιμά μας. Σας παρουσιάζουμε τις δώδεκα φωτογραφίες που ξεχώρισαν και ανάμεσα σε τόσες ενδιαφέρουσες και αξιόλογες συμμετοχές οι οποίες είναι: Οι νικητές είναι: 1° βραβείο: @mossa_avenue | Κερδίζει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο αξίας 699€  2° βραβείο: @ioannis.benekos | Κερδίζει ένα ηχείο Bluetooth με σετ καραόκε αξίας 69,90€  Οι υπόλοιπες 10 φωτογραφίες κερδίζουν από μία φωτογραφική μηχανή Kodak μιας χρήσης αξίας 15€ έκαστη @dimitra.milaiou.5… Περισσότερα
Τελευταίες ημέρες για τις συμμετοχές στο διαγωνισμό Click στη Φύση
Πλησιάζοντας την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των συμμετοχών στο μεγάλο διαγωνισμό Natura 2000/Click στην Φύση, το ενδιαφέρον κορυφώνεται και πολλοί επιλέγουν να πάρουν μέρος διεκδικώντας τα σημαντικά έπαθλα. Στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση 2022-23 ο μεγάλος φωτογραφικός διαγωνισμός “Click στη Φύση” για τις περιοχές Natura 2000, εισάγει νέα στοιχεία όπως η καινούργια, ξεχωριστή κατηγορία “Νερά και Θάλασσες”. Επίσης η κατηγορία “O Άνθρωπος και Φυσικό Περιβάλλον” κατέχει κεντρική θέση για το οικολογικό μήνυμα της αρμονικής συνύπαρξης και της προώθησης της ιδέας της αειφόρου ανάπτυξης μέσα από βιώσιμες παραγωγικές δραστηριότητες όπως γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία κλπ. ενώ βεβαίως υφίστανται και οι δημοφιλείς…Περισσότερα
Γωνία Λήψης
Διαγωνισμός Φωτογραφίας από το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Ολοκληρώθηκαν  οι πρώτοι δύο διαγωνισμοί για την περίοδο αυτή που διοργανώνει η φωτογραφική μας ομάδα.

Ο διαγωνισμός με θέμα: «Σουρεαλισμός» και ο διαγωνισμός με θέμα: «Φωτομοντάζ».

Οι φωτογράφοι που διακρίθηκαν (με αλφαβητική σειρά) είναι οι:  

Στο διαγωνισμό «Σουρεαλισμός»: Αντώνης Αλεξάκης, Αγγελική Κούντζου, Μιλτιάδης Μαυρόπουλος, Μαργαρίτα Τσορβά, Νικόλας Φλωριώτης.

Στο διαγωνισμό «Φωτομοντάζ»:  Δημήτρης Λαπούσης, Έλενα Μάμουνα, Βασιλική Πανίτσα, Παναγιώτης Ρόντος, Μαργαρίτα Τσορβά.

Κριτική επιτροπή για την περίοδο αυτή είναι οι:
Diran Kalaydjian, Στέφανος Χρόνης και Ανδρέας Κατσικούδης.

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Έλενα Μάμουνα

Ο διαγωνισμός  επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες με διαφορετικό θέμα. Οι διακριθέντες φωτογράφοι εξασφαλίζουν προβολή μέσα από τις διάφορες σελίδες μας και τις σελίδες των χορηγών επικοινωνίας. Επίσης μια φορά το χρόνο εκθέτουμε τις φωτογραφίες  που έχουν διακριθεί με έξοδα της φωτογραφικής μας ομάδας.


Η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 είναι μια ομάδα από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους που έχει δημιουργηθεί από τον Ανδρέα Κατσικούδη. Έχει έδρα την Αθήνα και οι περισσότερες δράσεις της φιλοξενούνται στο Cinemarian.


Χορηγoί επικοινωνίας: Περιοδικό Photonet, Φωτολόγιο, polismagazino.gr, thinkdrops.gr, Athens Art, BookSitting
3ος Φωτογραφικός διαγωνισμός ΝΑΤURA 2000 “Click στη φύση!”
Μετά τις δύο πολύ πετυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, ο διαγωνισμός «Click στη Φύση» συνεχίζει ανανεωμένος δυναμικά την πορεία του.
Ο μοναδικός διαγωνισμός αποκλειστικά για τις 446 περιοχές Natura της χώρας με νέες θεματικές και μεγαλύτερη διάρκεια αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει πλήθος φωτογραφιών εξαιρετικής αισθητικής που αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής φύσης. Ο διαγωνισμός συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, ανανεωμένος, με φιλοδοξία για ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους φωτογράφους και με νέα πρόσωπα στην κριτική επιτροπή. Στην διοργάνωση 2022-23, εκτός από την χρονική διάρκεια του διαγωνισμού, που διευρύνεται κατά ένα μήνα, έχουν ανανεωθεί και οι θεματικές κατηγορίες έτσι ώστε να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον της φωτογραφικής κοινότητας. Εκτός από τα βραβεία που θα δοθούν στους νικητές των τεσσάρων κατηγοριών, τα οποία έχουν αυξηθεί, φέτος θα δοθεί και ξεχωριστό βραβείο σε νέους φωτογράφους, από 18 έως 25 ετών. Το Ειδικό Βραβείο Νέων Δημιουργών ΑΚΤΟ θα δώσει την ευκαιρία στους νέους φωτογράφους να διεκδικήσουν τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.  Προθεσμία υποβολής φωτογραφιών: έως και 31 Μαρτίου 2023.   …👉 Περισσότερα
Φωτογραφικός διαγωνισμός Kodak Moments | «Οι στιγμές σου κερδίζουν»
Μπορείτε να συμμετέχετε με τη δική σας φωτογραφία με θέμα τις Απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα, απ’ το Facebook ή απ’ το Instagram. Α. Aπ’ το Facebook 1. Ακολουθήστε τις σελίδες @KodakMomentsGR και @periodiko.photographos 2. Κάντε Like στο post για τον διαγωνισμό που θα βρείτε καρφιτσωμένο στην αρχή των σελίδων. 3. Ανεβάστε τη φωτογραφία σας με tag και στις δύο σελίδες @KodakMomentsGR και @periodiko.photographos 4. Χρησιμοποιήστε το hashtag #KMphotocontest2023 στα σχόλια της φωτογραφίας σας. Β. Aπ’ το Instagram 1. Ακολουθήστε τις σελίδες @kodakmoments_gr και στο @photographosmag 2. Κάντε Like στο post για τον διαγωνισμό που θα βρείτε στο προφίλ των σελίδων. 3. Ανεβάστε τη φωτογραφία σας με tag και στις δύο σελίδες @KodakMomentsGR και @photographosmag 4. Χρησιμοποιήστε το hashtag #KMphotocontest2023… Περισσότερα
Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για το διαγωνιστικό σκέλος του Εθνικού Προγράμματος αλλά και για τα υπόλοιπα διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ Δράμας ξεκίνησε. Το Φεστιβάλ καλεί τους δημιουργούς από όλον τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή για το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και το Διεθνές Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Για τα τμήματα: Διεθνές Animation και Short & Green δεν χρειάζεται ξεχωριστή αίτηση. Φέτος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν την ταινία τους έως τις 15 Μαΐου 2023 για το Εθνικό και Εθνικό Σπουδαστικό πρόγραμμα, και έως τις 8 Μαΐου 2023 για το Διεθνές, το Διεθνές Σπουδαστικό και το νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα… Περισσότερα
Οι επικρατέστεροι στις κατηγορίες Νέων και Σπουδαστών του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Sony WPA
Ο έγκυρος και διεθνώς αναγνωρισμένος διαγωνισμός Sony World Photography Awards συνηθίζει να δημοσιοποιεί σταδιακά τα αποτελέσματα. Έτσι σε αυτή τη φάση γνωστοποίησε τους επικρατέστερους για τις κατηγορίες Nέων και Σπουδαστών (Youth and Student) ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν επίσημα στις 13 Απριλίου 2023 και φωτογραφίες τους πρόκειται να αναρτηθούν ως τμήμα της έκθεσης στο Somerset House του Λονδίνου, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Στη κατηγορία των Σπουδαστών ο κατάλογος των επικρατέστερων περιλαμβάνει έργα εννέα διακριθέντων που φοιτούν σε σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Φέτος οι συμμετέχοντες είχαν κληθεί να υποβάλουν πέντε ως δέκα εικόνες με θέμα “Σε ένα κόσμο… Περισσότερα
Nikon Φωτογραφικός διαγωνισμός 2023
Ο μεγάλος Νikon Photo Contest είναι πλέον διεθνής θεσμός αφού διοργανώνεται από το 1969 και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Μετά την ψηφιακή επανάσταση ο διαγωνισμός έχει ανασυγκροτηθεί και προσκαλεί τους φωτογράφους να μοιραστούν ιστορίες και ιδέες με τη διεθνή γλώσσα της εικόνας. Φετεινές κατηγορίες: Φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα Beloved (Αγαπημένο) Α. Μοναδική εικόνα με λήψη από οποιοδήποτε μέσο Β. PhotoStory (δύο ως πέντε εικόνες) με λήψη από οποιοδήποτε μέσο 2. Μικρoύ μήκους ταινία video με θέμα Next Steps (Επόμενα Βήματα) Α. Μορφή: video διάρκειας 3 ως 5min. με οποιοδήποτε μέσο B. Moρφή video διάρκειας 20 ως 40sec Πρέπει να… Περισσότερα
©copyright design and developer 2010-2023 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο